Tórshavn

Torshavn

Besøg Tórshavn – Færøernes farverige hovedstad

Farverige huse omgivet af grønne bjerge, det blå hav og et særligt lys der binder det hele sammen. Tórshavn er en unik by, der skaber de perfekte rammer for en ferie fyldt med fred og ro, uspoleret kultur og storslåede landskaber. 

Med sine 19.800 indbyggere er Tórshavn verdens mindste hovedstad. Måske netop fordi den er lille er der masser af store oplevelser at hente. Byen har en særlig atmosfære, der følger vejrets skiften. Du vil opleve de små hyggelige gader, interessante lokale restauranter, charmerende butikker og kultur og ikke mindst de lokale, der lever deres liv i byen.

Tórshavn er et must på jeres rejse til Færøerne.  Nyd bylivet, vær sammen og del de små og store oplevelser med hinanden.  


Seværdigheder - det skal du opleve i Tórshavn

Sæt en dag af, tag hinanden i hånden og oplev byens seværdigheder. Gå igennem den gamle bydel med de farverige huse og se Tinganes den gamle parlamentsbygning, der ligger helt ud til vandet, slå et smut forbi havnen med alle bådene, livet og de glade lokale. Gå igennem centrum med de spændende specialbutikker og cafeer. Fortsæt gennem plantagen op til Nordens hus, en fantastisk bygning der går i et med de naturlige omgivelser. Nordens Hus er Færøernes primære kulturinstitution, og her kan du gå på opdagelse i færøsk kultur og historie.

Der er selvfølgelig meget mere du skal se i Tórshavn. Du kan læse mere om attraktionerne i Tórshavn her.


Overnatning i Tórshavn   

I finder lækre overnatningsmuligheder i Tórshavn. Der er det 3 stjernede Hotel Tórshavn med den populære cocktailbar Hvonn, eller i kan forkæle hinanden med et ophold på det nyrenoverede 4-stjernede designhotel Hotel Føroyar, hvor alle værelser har panoramaudsigt over Tórshavn.

Tórshavn giver de bedste betingelser for at være sammen og I falder hurtigt ind i byens rolige rytme. Brug aftenenerne sammen i byen på de lokale restauranter og barer og finde jeres favorit. Det hele er inden for en behagelig gåafstand. Se mere om hoteller i Tórshavn.


Jeres aften i Tórshavn -
 Færøsk gastronomi i verdensklasse

Færøerne er en vulkansk øgruppe der rejser sig op af Atlanterhavet mod nord. Det betyder stejle klippeskrænter, skumsprøjt, grønne vider, rigt fugleliv, fisk og får. De unikke omgivelser giver en unik madkultur. Den moderne færøske madkultur bygger på kærligheden til friske lokale råvarer, traditionerne og det nye.

Der er fantastiske restauranter i Tórshavn til alle, I skal bare vælge. KOKS er en internationalt anerkendt gourmetrestaurant med eksperimenterende gastronomi i verdensklasse. På Barbara får I friske fiskeretter og god atmosfære. Restaurant Áarstova ligger i en fredet bygning fyldt med charme og inspirerende retter. Etika serverer sushi i flotte omgivelser, og på Hotel Hafnia restaurant får du autentisk færøsk cuisine.      

Giv hinanden en gave og del et ægte færøsk aftensmåltid på en af restauranterne i Tórshavn.


Færøsk mode - strik og kreative mennesker

Færingerne har et ukompliceret forhold til det kreative. Færøske værdier i hovedet og hænderne giver produkter fyldt med sjæl og nærvær. Hvad enten det drejer sig om mode, musik eller håndværk vil I opleve en naturlig tilgang til den kreative proces.

Når I er i Tórshavn skal I tage ud og shoppe, selvom byen er lille er der masser af muligheder. Gudrun & Gudrun er kvinderne bag stjernesweateren, som Sara Lund havde på i forbrydelsen. Sirri har et bredt udvalg af tøj, accessories og boligtilbehør lavet af lækkert lokalt uld. Öström er en designbutik på havnen i Tórshavn, hvor I kan finde et bredt udvalg af tøj, accessories og kunsthåndværk, produceret af lokale designere.


Naturoplevelser fra Tórshavn 

Tórshavn ligger på den sydøstlige side af øen Streymoy. Herfra er der rig mulighed for at rejse rundt og opleve den storslåede natur på Færøerne. Læs mere om naturoplevelserne på Færøerne her.