Klaksvík

Klaksvik

Klaksvik – en fiskerby i smukke omgivelser

Med næsten 5000 indbyggere er Klaksvík færøernes næststørste by. Når du kører ind i Klaksvik kommer du forbi en rundkørsel, hvor der står en flere meter høj skulptur af en fiskekrog. Krogen symboliserer at Klaksvik er en firskeriby.

Klaksvik blev forbundet med Eysturoy via Nordøtunnellen I 2006. Det betyder, at der kun er en times kørsel fra Tórshavn til Klaksvik. Tunnelen er ca. fem kilometer lang og er udsmykket med lyskunst af den færøske kunstner Tróndur Patursson.  


Det skal du se i Klaksvik

Klaksvik er en stemningsfuld by, der bærer præg af en stor kulturel arv. Gå en tur om formiddagen og oplev livet på havnen. Tag forbi Christianskirken, der blev indviet i 1963, til minde om Christian den 10. I kirken hænger en traditionel færøsk båd, som præsten i gamle dage brugte til at sejle rundt mellem øerne for at holde gudstjeneste.    

I et gammelt handelshus fra 1838 er der lavet et lille museum: Norooya Fornminnisavn. Det er nordøernes museum, og her vil du se hvordan et gammelt færøsk apotek så ud og gammeldags redskaber og værktøj, der giver dig et indblik i hvordan hverdagen har været.

På hovedgaden i byen ligger et af Færøernes bryggerier Føroya Bjór, som laver forskellige populære færøske øl. Bryggeriets logo er meget passende en Færøsk vædder.   


Ture fra Klaksvik – videre til nordøerne

Klaksvik er en oplevelse i sig selv, men bygden er også et oplagt udgangspunkt, hvis du vil opleve resten af de storslåede nordøer. Naturen på Nordøerne er ejendommelig og imponerende. Fra Klaksvik kan du tage på en vandretur på tre timer op på Klakkurfjeldet, som giver dig en åbenbarende udsigt ud over bygden og fjeldene.

Om sommeren kan du tage på sejltur fra Klaksvik til det rekordhøje forbjerg Enniberg. Det er et 750 meter højt fuglefjeld på den nordligste ende af øen Viðoy. Her er naturen i sandhed stor, og fuglene trives i de barske omgivelser, hvor bølgerne slår ind mod klipperne og vinden blæser.       

Klaksvik er en gammel fiskeriby, og hvad er mere oplagt end at tage ud og fiske fra en bygd, der i umindelige tider har levet af, at fiskerne har sejlet ud på havet for at vende hjem med mad til familierne.