Saksun

Saksun

Saksun – Bygden der går i et med landskabet

I den nordlige ende af Streymoy for enden af en lang smuk vej mellem fjeldene ligger den lille idylliske bygd Saksun. I bygden oplever du de små charmerende sorttjærede huse og den lille fine hvidkalkede kirke. Bygningerne har græstag, og får det til at se ud som om, at alle husene er vokset op af græsset.

Saksun er berømt for den billedskønne beliggenhed imellem høje fjelde tæt på indsøen Saksunarvatn, der ligger lige inden havet. Søen er berømt for sine laks og ørreder, og mange tager dertil for at fiske efter laks og ørred.


Vandretur i Saksun

Fra Saksun kan du gå langs med søen ud til havet på en smuk vandretur. Du går mellem fjeldende over en stor sandstrand ud mod havet. Vær opmærksom på høj- og lavvande, da det kun er muligt at gå på sandet to timer inden og timer efter lavvande. Så sørg for at gå tilbage i god tid. Det er i alle fald en god idé at tage et par gode vandrestøvler eller gummistøvler på.


Museet og kirken i Saksun

Dúvugarður er en gammel kongsbondegård fra det 17. århundrede, som stadig er i brug. Den gamle bygning er lavet af sten og græs og fungerer i dag også som museum. I kan se hvordan de færøske bønder levede dengang og de redskaber de brugte.

I gamle dage tog de lokale til Tjørnuvik for at gå i kirke, men i 1858 blev den lille hvidkalkede kirke fra Tjørnuvik flyttet til Saksun. Kirken er opført i traditionel stil og har en helt speciel ro over sig.  


Fisk efter laks i Saksunarvatn

Den store indsø Saksunarvatn er et af de bedste steder at fiske laks på Færøerne. Søen ligger roligt i bunden af dalen og drypper ud i havet. Måske findes der ikke noget bedre end at stå der og høre hjulet spinde og drømme om den næste fisk.