Mykines

Mykines

Find roen på Mykines  

Mykines er formet som en boomerang, og er den vestligste ø på Færøerne. Den er en af de øer, som ikke er forbundet til hovedøerne med tunnel eller bro. Så vil du til Mykines skal du med båd eller helikopter. Til gengæld er du garanteret fred og ro. Her på øen går alt i sit eget tempo, og du har mulighed for at nyde stilheden, vejret og fuglene, der leger i vinden.

Der flyver helikopter til øen hele året, og der sejler en båd fra maj til og med august, men både helikopter og båd er afhængig af vejret. Derfor skal du være forberedt på, at din afgang kan blive udskudt.  

Hvis du elsker at være i naturens vold og få en helt autentisk oplevelse i omgivelser, der hviler fuldstændigt i sig selv er Mykines en perfekt destination. Her er der plads til at trække stikket ud, og bare nyde den friske luft og naturen omkring dig.


Stenskoven og fyrtårnet

Sagnet fortæller, at der i gamle dage voksede træer på Færøerne. Da en bondemand ikke ville betale skat for træet blev de forvandlet til sten. Du kan se de imponerende stenformationer eller stenskoven som den bliver kaldt på nordsiden af Mykines. Stensøjlerne er op imod 55 meter høje og lavet af basalt. 

Mykineshólmur er en lille ø, der ligger helt tæt op af Mykines, og de to øer er forbundet af en lille træbro. På toppen af Mykineshólmur står et smukt lille hvidt og rødt fyrtårn på toppen af fjeldet og advarer skibe om de rå klipper. Langs klipperne er der et rigt fugleliv.


Fuglene på Mykines

Mykines er et paradis, hvis du vil opleve det fantastiske færøske fugleliv. På Mykines kan du se stortset alle de færøske fuglearter. Den mest berømte fugl fra øen er den majestætiske sule. På Færøerne ses sulen som kongen af de færøske fugle, på grund af dens størrelse og dens vilde styrtdyk mod havet efter småfisk og blæksprutter. Sulen er i Atlantic Airways logo, og den berømte færøske kunster Tróndur Patursson har lavet farvestrålende suler i glas, som du blandt andet kan se i Vágar lufthavn.       

Lunder eller søpapegøjen har i mange århundreder været en kilde til overlevelse for beboerne på øen. De lokale fanger fuglen med en såkaldt fleygastong (fuglefangststang), som er en lang pind med et aflangt net for enden. Står man på toppen af klipperne kan man fange fuglene og komme hjem med aftensmad.


Besøg naturen og fuglene

Fuglelivet og naturen på Mykines er vidunderlig. Tag dertil for en helt særlig oplevelse af naturen, og oplev roen det giver at være på en ø, du ikke bare lige forlader. Du kan ikke tage bilen noget sted hen, du kan kun give jer hen til der hvor du er lige nu.