Gjógv

Gjógv

Gjógv – en enestående naturoplevelse

På den nordlige ende af Eysturoy ligger den lille bygd Gjógv i et smukt naturlandskab. Her kan du ikke undgå at nyde naturen i dens reneste form. Bølger der bliver til brøl og skum når de rammer de forrevne klipper, det uendelige hav og udsigten til nordøerne, der ligger som et sagnland på den anden side af fjorden.   

Gjógv er en autentisk by, der ligger i en afsides del af Eysturoy, og turen dertil går via hårdnålesving gennem dale og forbi det højeste fjeld på Færøerne. Det hedder Slætteratindur og strækker sig 882 meter over havets overflade. Du kan tage på en fantastisk vandretur fra Gjógv op til toppen af fjeldet hvorfra du har en fantastisk udsigt ud over Færøerne.  

Kører du fra Gjógv mod Eiði kommer du forbi den smukke klippeformation Risin og Kellingin, der knytter sig til et gammelt færøsk sagn.


Naturhavn i kløften  

Gjógv er en lille traditionel bygd, der siden gammel tid har levet af den færøske natur. Midt i bygden går der en stentrappe ned i en kløft, der kiler sig ind lige ved bygden. Gjógv betyder kløft på færøsk, og bygden har fået navnet fordi kløften er blevet brugt som en naturhavn. De lokale har sat deres både i vandet i kløften hvor vandet har været mere stille.

Langs med trappen ned til havnen er der lavet en skinne, der gør det muligt at trække bådene helt op til byen når både skal repareres eller vejret og bølgerne er for voldsomme.

Det er imponerende at stå nede i kløften og se fuglene suse ind mellem klipperne og sætte sig på klippevæggen. Bølgerne kommer en efter en ind i kløften og gnaver sig uendelig langsomt ind i klippevæggen og giver et brag fra sig.      


Overnatning i Gjogv

Der ligger et hyggeligt og populært vandrehjem i Gjógv, som kan blive din base midt ude i naturen. Du kan læse mere om vandrehjemmet i Gjógv her.