Natur

Natur

Oplev naturen på Færøerne med egne øjne

Naturen på Færøerne er helt sin egen og fyldt med imponerende syn. På en gang majestætisk, beroligende og magisk. For befolkningen på Færøerne, der har levet på de færøske øer i over tusind år er naturen blevet hverdag. De kender øerne og havet omkring ud og ind, for dig bliver naturen på Færøerne en oplevelse fuld af overraskelser og fascination.

Havet er altid en meget nærværende del af den færøske natur. Der er ikke noget sted på Færøerne hvor du er længere end fem kilometer fra havet. Men kystlinjen er ikke som de fleste andre steder. Den Færøske kystlinje består mange steder af høje lodrette klippevægge, vandfald og bølger. Kigger du ind mod landet, er der bølgende græsklædte bakker og fjelde, der strækker sig op imod 1000 meters højde. I lavlandet og dalene tæt på kysterne ligger de fleste bygder. Skov finder du ikke noget af. Det barske klima er for meget for træerne og de træer, der er på øen, er plantede.


Ud af byen – ind i naturen

Ind imellem kan byen, bilerne og hverdagen være stressende og larmende, og vi glemmer den fred og ro naturen kan give os. Naturen giver os en dejlig vished om, at der er noget der er uendeligt, noget der er meget større end os. Naturen er særlig på Færøerne. Den er noget I deler, og noget der fører jer sammen. Den giver jer den slags naturoplevelser I vil holde fast i og tænke tilbage på.


Du skal besøge Færøerne hvis:

  • Hvis du synes landskaber som du ser i baggrunden er smukke
  • Hvis du sætter pris på et unikt naturlandskab, som får dig til at slappe af
  • Hvis du vil opleve den mest enestående natur kun to timer fra Danmark.


De bedste vandreture – lige uden for døren  

På Færøerne er den næste naturoplevelse altid lige i nærheden. Lige meget hvor du stopper eller hvor du bor, er naturen ikke længere væk end at du kan gå ud i den. Så tag et par gode vandrestøvler med, få nogle tips af turistkontoret eller de lokale og gå ud i fjeldende, og derop hvor udsigten er allersmukkest.


Anbefalinger til naturoplevelser på Færøerne:

Færøerne er i sig selv en naturoplevelse. Hvis du gerne vil inspireres til spændene og ekstraordinære naturoplevelser har vi samlet nogle anbefalinger til dig her:


Gásadalur (Gåsedal)
Bygden ligger smukt placeret i højlandet mellem fjeldet og havet. Fra bygden falder et majestætisk vandfald ned i vandet, og du har udsigt til klippeøen Tindhólmur og Mykines. Gásadalur ligger ca. 15 minutters kørsel fra Vágar lufthavn via en tunnel.    


Gjógv
Er en meget autentisk bygd på nordenden af Eysturoy med omkring 60 indbyggere. I bygden er der en fascinerende kløft, som de lokale i generationer har brugt som naturhavn. Naturen er fantastisk, og der er rig mulighed for smukke vandreture i landskabet. Der er et hyggeligt og populært vandrehjem i byen.  


Mykines (Myggenæs)
En afsides ø vest for Vágar. Her er der en lille hyggelig bygd, og går du mod vest over den gamle træbro kommer du til et imponerende sted. Fyrtårnet står på toppen af Mykineshólmur, og fuglene lever langs den snorlige og imponerende klippevæg, der strækker sig mod nordøst.   


Saksun
Er en lille idyllisk bygd i en dal centralt på Streymoy. Her kan du opleve den traditionelle færøske byggestil med græstørv på taget, fiske i indsøen Saksunarvatn og se kongsbondegården Dúvagarõur.


Vestmanna og fuglefjeldet Vestmannabjørgini
– Vestmanna er en bygd på den nordvestlige del af Streymoy. Herfra kan du sejle på en af de populære bådture og opleve fuglene og klipperne ved Vestmannabjørgini.  


Risin og Kellingin -
På nordspidsen af Eysturoy ligger en forunderlige klippeformation, der kaldes Risin og Kellingin, der betyder kæmpen og kællingen. Ifølge sagnet ville en jætte og hans kone stjæle Færøerne til Island, men nåede det ikke inden solen stod op, og de blev til sten. 


Vejret på Færøerne

Naturen og vejret på Færøerne hænger tæt sammen, og vil du opleve naturen på egen hånd er det vigtigt at du passer på dig selv. Her kan du læse lidt om vejret på Færøerne og få info om, hvad du skal være opmærksom på.


Kort over Færøerne

Har du svært ved at huske øerne fra hinanden kan du blive klogere her på vores kort over Færøerne.


Oplev naturen på en anden måde

Naturen kan opleves på mange måder. Vejene på Færøerne er gode, derfor er det oplagt at komme rundt i bil eller på motorcykel. Hvis du har gode ben og vejret er til det, er det oplagt at cykle på de stejle og snørklede veje, som vil give dig en hård og spektakulær cykeltur. Du kan også ride gennem landskabet på den lille hårdføre færøske hest. Hvordan vil du gerne opleve Færøerne?