Kort

Kort over Færøerne

Færøerne er en øgruppe i Nordatlanten, der består af 18 øer. Øgruppen ligger i Atlanterhavet midt imellem Skotland, Norge og Island, og ikke så langt nord for Shetlandsøerne. 

Af alle øerne er det kun Lítla Dimun, der ikke er beboet.

Som du kan se på kortet, er der et godt vejnet på Færøerne. De nyeste tunneller er under ti år gamle og har gjort man kan køre direkte til f.eks. Gásadalur med det smukke vandfald og Klaksvik, som er hovedbyen på nordøerne. Mykines og de sydlige øer Suðuroy og Sandoy kan du sejle til med færge eller flyve til med helikopter.


Oplev Færøerne på kort tid

Der er aldrig særlig langt på Færøerne. Har du en bil, kan du uden problemer komme rundt til de steder du gerne vil opleve. Du kan komme fra Vágar lufthavn på Vágoy til hovedstaden Torshavn på 45 minutter, som ligger på øen Streymoy. Derfra kan du køre til Klaksvik via Eysturoy, og gennem tunellen til Borðoy på ca. 45 minutter. Fra Torshavn kan du også køre til den imponerende og autentiske bygd Gjógv på nordenden af Eysturoy på en time.

I det hele taget er Færøerne så godt forbundet, at du kan nå til klart det meste af øerne på en time. Så det er bare med at køre. Og husk, at på Færøerne er turen derover altid en del af rejsen. Færøerne overrasker hele tiden. Landskabet og naturen er hele tiden tæt på, når du bevæger dig af de snørklede veje gennem fjeldene, forbi fårene mellem vandfaldene.


I bil på Færøerne

Det kan være en fordel at have en bil, hvis du vil have den største frihed og måske stoppe i en bygd du ellers ikke ville opleve. Hvis du er til motorcykler er det oplagt at opleve øerne med vinden for øerne. Læs om leje af bil på Færøerne.


Offentlig transport

Busser og både kan være nødvendige for at komme rundt på øerne. Skal du med bus eller båd anbefaler vi, at du snakker med det lokale turistkontor, som kan hjælpe dig med billetter og tider. Atlantic tilbyder disse helikopterruter på Færøerne. 

Foroya Kort -AA