Befolkning

Befolkning

Det færøske folk er gæstfrihed

Det færøske folk et tæt knyttet til deres traditionelle måde at leve på. Det betyder, at I vil opleve, at færingerne er meget gæstfrie. For der har altid været en tradition for, at man hjælper hinanden, at man inviterer, og at man byder på mad og selskab.

Som et lille ørige i en stor verden, er man nødt til at være nytænkende og villig til at imødekomme det nye. Færingerne er gode til at tale både engelsk og dansk og har derfor rig mulighed for at samarbejde internationalt, for at lære nyt og for at rejse ud.

På den måde er den færøske befolkning både tæt knyttet til traditionerne og indstillet mod det nye.  


En færøsk aften

Siden gammel tid har det været almindeligt at familien sad i lysenes skær og arbejde i stuen. Ulden skulle gennemgå en lang række processer for at kunne bruges til at lave tøj. For at gøre arbejdet og aftenen bedre fortalte de hinanden historier. Legender og sagn blev fortalt levende, og de sang sange sammen og for hinanden. På den måde fik de gjort arbejdet, samtidig med at den mundtlige tradition blev bragt videre fra øre til øre. Færingerne har altid haft en tradition for, at samles og dyrke familien, arbejdet og den kulturelle arv.


Færøerne - Sport og kultur

Især fodbold og roning er populært på Færøerne. Roning er øernes officielle nationalsport, og I kan opleve de unge træne hele foråret op til Olaifest i Tórshavn, hvor det store mesterskab bliver afholdt.

I alle bygder med respekt for sig selv finder du en fodboldbane. Nogen steder ryger bolden i havet, hvis de sparker forbi, men banen er der. Færøerne har sit eget landhold, og har på trods af den meget lille befolkning stor succes, selvom de selvfølgelig ikke har en chance mod de store hold.


Dyr og mennesker på Færøerne

Færingerne har igennem tiderne udviklet metoder til jagt og fiskeri. De har dygtiggjort sig i at hente fugleæg fra klippehylder i flere hundrede meters højde. Til at fange de vildtflyvende fugle i net. De har passet på deres får, og gennet dem ind efter sommeren.

De har roet ud i små træbåde for at fiske til eget brug, og for at kunne bytte til andre nødvendigheder som korn og sukker. Arbejdet som fisker i det ubarmhjertige og omskiftende vejr har ikke været ufarligt, og det har været essentielt med et godt kendskab til havet, vejret og klipperne.   

Jagten på Færøerne har altid handlet om samarbejde. Børnene er blevet oplært at deres forældre, og er blevet taget med fra de var små, og er på den måde blevet en del af det daglige arbejde.

I dag er fiskeri stadig klart det vigtigste erhverv på Færøerne og Færøsk fisk og skalddyr har et godt internationalt renomme på grund af den høje kvalitet.