Restaurant KOKS

Restaurant KOKS

KOKS – Færøernes gourmetrestaurant  

På toppen af Torshavn ligger restaurant KOKS. En gourmetrestaurant hvor fantastiske færøske råvarer ved hjælp af dygtigt håndværk og kulinariske ambitioner bliver forvandlet til en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.

Restaurant KOKS eksperimenterer med friske lokale råvarer og traditionelle produkter som restkød, garnatálg og skærpekød. Det hele bliver anrettet elegant og serveret med den vin der fremhæver smagsnuancerne, og bringer jer helt tæt på havet og naturen. 


Færøske råvarer på en ny måde

Fisk og skalddyr fra Færøerne har et ry. Vandet og strømmene omkring øerne giver kødet en fasthed, som gør spisningen til en ekstra stor nydelse. Fårene har vandret i fjeldene og græsset i vinden og sneen, og de er ligeså hårdføre og rolige, som en yak-okse fra Himalaya. Fuglene på Mykines, Vestmanna og Enniberg lever deres liv på klippehylderne med udsigt til deres forrådskammer, der strækker sig ud under dem og giver dem en evig kilde til føde.

Kort sagt har Færøerne på grund af klimaet nogle af de bedste råvarer i verden. Selv om der ikke er så mange af dem, så er det kvaliteten og styrken i de få exceptionelle fødevarer, der gør den gastronomiske oplevelse unik. På restaurant KOKS bliver færøske råvarer anrettet og tilberedt med en kærlighed til den autentiske smag af Færøerne.          


Ny nordisk mad er fra Færøerne 

KOKS er en af nordens frontløbere når det handler om at repræsentere, den nye gastronomiske retning, der går under navnet new nordic. En retning der handler om at dyrke det elegante, friske og simple, der er en del af den nordiske kultur og æstetik. Det handler om at være tro mod årstiderne, de lokale råvarer, og de begrænsninger og muligheder de giver, så der bliver skabt madoplevelser, der er autentiske og friske.

Med det særegne i den færøske madtradition, de eminente råvarer, og ved at lade sig inspirere af andre, er restaurant KOKS en eksemplarisk repræsentant for den nye nordiske madtradition. Restaurant KOKS er med til at skabe en meget høj nordisk standard inden for gastronomiske oplevelser.       


En helhedsoplevelse med et smil

Duften af røget gran og tjeneren, der med et smil sætter keramikskålen foran dig. Løfter låget så røgen fra den let brændte gran stiger op ved siden af den stegte jomfruhummer, hvis klare farver står i kontrast til de mørke sten den ligger på. En intens og forførende smag bliver sluppet fri af en af restaurant KOKS gastronomiske perler.  

En uforglemmelig restaurantoplevelse er meget mere end en smagsoplevelse. Det er en aften hvor du føler at alle dine sanser bliver forkælet. Den behagelige indretning, lyden af kokkene i køkkenet, duften af maden og udsigten over Tórshavn by-night. Og serveringen, anretningen og smagen, der gør at du er lige præcis der, hvor du helst vil være. 

Restaurant KOKS er frem for alt en helhedsoplevelse. En oplevelse der får en særlig plads når du tænker tilbage på din rejse til Færøerne. Fordi maden, vinen og smilene er nogen du husker altid.