Nordens Hus

Nordens Hus

Nordens Hus – Færøsk kunst og nordisk fællesskab

Nordens Hus vokser ud af sten og græs i udkanten af Torshavn. Det er Færøernes vigtigste kulturinstitution, og huset er en del af et særligt nordisk fællesskab. Formålet med huset er at vise, styrke og promovere nordisk og især færøsk kunst & kultur, både lokalt og i norden.


Events, musik & kultur på Færøerne

Nordens Hus er hjem for mangfoldige kulturelle oplevelser. Her kan du opleve den permanente færøske udstilling, og løbende udstillinger med inspirerende nutidig kunst. Om aftenerne er der forskellige arrangementer i den store koncertsal. På programmet er der opera, jazz, dans, teater og færøsk pop. Der er også små gratis arrangementer, hvor I for eksempel kan komme forbi med familie og venner og danse færøsk dans. I den lyse lobby er der en hyggelig stemning og en god café.

Norden Hus er helt klart en oplevelse værd. Nyd en aften sammen fyldt med nordisk kultur. Se hvad du kan opleve i det Nordiske hus i Torshavn.


Nordisk arkitektur i Tórshavn

De store vinduesfacader og stålkonstruktionerne omkring bygningen vidner om, at der er vejr og vind bygningen skal kunne modstå. Nordens Hus er en arkitektonisk perle. Alt er nordisk. Stenene er norske, stolene er finske, gulv og vægge er har en gang været en del af de svenske skove, glasset og stålet, der præger facaden er dansk. Taget er islandsk og græsset på taget er fra Færøerne. Alt i alt vidner huset om et fællesskab og en fælles ånd, der binder de nordiske lande sammen.