G! Festival

G Festival

G! Festival – festival på Færøerne

Musik på stranden til den lyse morgen med udsigt over landskabet på verdens måske mest intime festival. Det er den korteste beskrivelse af G! Festival på Færøerne.   

G-festival åbnede første gang på stranden i 2002, og var fra starten en stor succes. Den lille festival i Gøta er fuld af liv og stemning, når musikken flyder fra strandscenen. Når lyset, lyden og kærligheden strømmer ud over publikum. Ved siden af former det færøske landskab sig i horisonten, og bølgerne bruser op i sandet.     


G! Festival – om festivalen

G! Festival ligger i midten af juli og varer tre dage. Der er tre scener, the Beach hovedscenen på stranden, The Playground en scene på en legeplads i græsset og Grundin, Ground Zero som spiller elektronisk musik og garanterer god fest. Der er også en biograf, hvor der bliver vist færøsk filmkunst, musikvideoer og i det hele er et hyggeligt sted at være.

I den ene ende af stranden er der sat, finsk sauna og varme bade op, så I kan forkæle jer selv med lidt festival wellness.      


Internationalt, alternative og upcoming

Musikalsk sigter festivalen mod at fange det spændende og nyskabende rockmusik. Og hvert år kommer et stort navn fra udlandet. Det betyder at G-festivalen er et venue, der giver både små og store færøske musikere en chance for at blive hørt og elsket. Musikken trækker omkring 8.000 gæster til, som er fælles om at dyrke musikken og det berusende festivalliv. Her kommer folk fra Færøerne og norden, der er ude efter en unik oplevelse fyldt med musik, natur og venskab. 


Festival med alt hvad der hører til

Selvom G! Festival er en lille festival har den alt det der skal være på en festival. For det første selvfølgelig musikken, som er det alle samles om. Oppe på græsset ved kirken ligger campingpladsen hvor gæster i klassisk festival stil slår deres telte op laver lejre, med flag og guitarsang, øl og fest.

G-festival adskiller sig fra de festivaler du kender på de her punkter:

-          Du står på stranden midt i naturen

-          Mange af de andre gæster har færøske sweatre på og kan snakke færøsk

-          Du kan nå at feste med alle de andre gæster på festivalen.    


Du må ikke gå glip af G

Du skal opleve G! Festival hvis du gerne vil prøve en anderledes festivaloplevelse. Hvis du er træt af at gå på de samme steder og opleve de samme bands, og har mod på at prøve en helt intim og karismatisk minifestival i sagnomspundne omgivelser.  

G! Festival er noget særligt. Den er vild, autentisk og berusende. Det siger alle der har været der. Præcis hvad det er der gør at G-festivalen charmerer sig ind i hjerterne på de besøgende er svært at sætte en finger på. Det bedste ved det er, at du kan opleve det, og at du er inviteret. Læs mere om G-festival på Færøerne her.