Oplevelser

Oplevelser

Hvad vil du vide om Færøerne? 

-       Særlige steder på Færøerne – Læs mere om øer og bygder på Færøerne.

-       Naturen – Læs mere om de bedste naturoplevelser på Færøerne.

-       Attraktioner – Gastronomi, højtider og festivaler læs om færøske attraktioner her.

-       Praktisk info – Få vigtig og spændende fakta om Færøerne her.     

Færøerne – Oplevelser for alle sanserne

Naturen på Færøerne er overalt. Den danner den perfekte ramme for en rejse med uforglemmelige oplevelser. På øerne med den friske luft og det barske vejr er naturens overraskelser altid tæt på.

Efter I har set vandet slå ind over klipperne og mærket vinden i håret kan I tage på restaurant i verdens mindste hovedstad Torshavn, og få en unik gastronomisk oplevelse. Den færøske madkultur er tæt knyttet til traditionerne og dyrelivet, der har været kilden til færingernes overlevelse. Fisk og hvaler, får og fugle er tæt knyttet til den færøske kultur. Et folk, der åbent viser deres gæstfrihed og traditioner, og deres glæde ved musik og dans.

Færøerne giver dig en oplevelse for livet. Naturen er uspoleret og unik, maden er helt sin egen og de lokale er åbne og venlige.   

En uspoleret naturoplevelse

Færøerne ligger lige midt i mellem Norge, Skotland og Island. Det tager kun et par timer at rejse dertil fra Danmark, alligevel er der ikke så mange der tager dertil. Der er en grund til at Færøerne har fået tilnavnet de mest uspolerede øer. For de er uspolerede. Det isskabte færøske landskab med dybgrønne bakker, gråbrune fjelde og det blå hav er altid inden for synsvidde. I kommer til at nyde det når i krydser øerne, og ser hvordan fjeldene og skrænterne bliver højere og stejlere, jo længere I kommer nordpå.  


En ferie på Færøerne er en beroligende oplevelse hvor I kommer væk fra hverdagen, og tæt på naturen. Synet af et vandfald, der tegner en streg gennem landskabet og styrter mod havoverfladen, lyden af fuglene i luften og fårene, der bare står der. Her er vejret en del af naturen og den er hele tiden med til at ændre din oplevelse. I et øjeblik er det idyllisk solskin i fjeldene, og i det næste pisker vinden ind fra havet og fjeldene skifter kulør. Det uforudsigelige er en del af oplevelsen, og en del af den færøske mentalitet. Her har naturen stadig har det sidste ord.


Fuglene på Færøerne

Færøerne har er rigt dyreliv, og er især berømte for fuglene. Du kan opleve de smukke søpapegøjer helt tæt på, de majestætiske suler og den forsigtige stormsvale, der kun kommer ud om natten. Fuglelivet på Færøerne er tæt knyttet til de oplagte ynglepladser på de rå klippevægge langs kysterne. For eksempel ved det enorme forbjerg Enniberg på toppen af Færøerne, der med næsten 800 meters lodret fald er det højeste i verden. Ved fulgebjerget Vestbjørgini og langs klippevæggen på Mykines


Aktiviteter – vandreferie tæt på naturen

Det færøske landskab er forunderligt og fascinerende. Det er skabt til at vandre over fjeldene til afsides bygder eller til udsigtspunkter i højderne. Husk at spørge de lokale eller turistkontoret til råds inden du bevæger dig ud, da vejret på Færøerne er noget man skal tage højde for.


Færingerne har altid være afhængige af havet omkring øerne, og de er tæt knyttet til vandet. Så hvorfor ikke tage ud på en sejltur for at opleve fuglene og havet helt tæt på.


Færøerne byder på et væld af udendørs aktiviteter. Alt fra cykling til rappelling og dykning. Så er du på udkig efter et sted hvor naturen giver dig masser af muligheder for at udfordre dig selv, behøver du ikke lede længere.     

Gastronomi – Færøsk mad i verdensklasse

Den færøske mad er en oplevelse i sig selv. Her er især fisk og skalddyr, får og fugle en central del af menukortet. Det kommer til udtryk i traditionelle retter eller moderne sushi. Den færøske fisk er fast i kødet og smagfuld, og meget anerkendt på internationalt plan. På restauranterne i Tórshavn finder du den fineste færøske madkunst. Her bliver færøske traditioner mixet med innovative ambitioner om at skabe madoplevelser, der kan være med på den internationale gastronomiske scene. Læs for eksempel om restaurant KOKS.


Attraktioner – kulturelle oplevelser på Færøerne

Færingerne er et folk, der har et stærk kulturel tradition. På Færøerne har sammenhold og samarbejde altid været en del af deres hverdag. For at klare sig på øerne, har de været nødt til det. Mange mørke vinteraftener har de siddet i stuen og bearbejdet ulden fra fårene, sunget og fortalt historier. Det kan man mærke den dag i dag, hvor de stadig har en stor kærlighed til musikken, samværet og håndværket.


Du kan opleve det til kulturelle arrangementer som G! Festival, hvor de unge hylder moderne rockmusik eller til Olaifest, hvor færingerne samles til en nationalfest i Tórshavn med traditioner og fællesskab i højsædet.