Atlantic Airways holder kursen

2015 var et godt år for Atlantic Airways med et overskud på 21,5 millioner kroner før skat. Flyselskabet holder kursen med billigere flyrejser, stadig flere rejsetilbud og stor vækst i antal rejsende 

 

Et godt slutresultat, markant højere passagertal samt stadig flere rejsetilbud. Det er den korte beskrivelse af 2015 for Atlantic Airways, der holder den satte kurs og foretager justeringer, når det er nødvendigt.


Atlantic Airways’ årsresultat var 21,5 millioner kroner før skat i 2015, hvilket er godt og vel en million kroner mere end i 2014, da overskuddet var 20,2 millioner kroner før skat. Efter skat var slutresultatet 17,6 millioner kroner i 2015 – i 2014 var årsresultatet 16,5 millioner kroner efter skat.


Selv om årsresultatet var en smule bedre i 2015 sammenlignet med 2014, så faldt indtægterne med 70 millioner kroner – fra 574 millioner kroner i 2014 til 502 millioner kroner i 2015.


- Det er glædeligt, at årsresultatet er bedre end i 2014, selv om tilpasninger og ændringer i flyselskabets aktiviteter har medført lavere indtægter, siger Niels Mortensen, bestyrelsesformand i Atlantic Airways.


Selskabets likviditet udgjorde 43 millioner kroner ved årets slutning. Det er 60 millioner kroner mindre end året forinden, da likviditeten var oppe på 103 millioner kroner. Købet af to nye AW 139 helikoptere, som Atlantic Airways har overtaget, og en ny flymaskine af typen Airbus 320, der bliver leveret i december 2016, har forårsaget den faldende likviditet.


267.000 passagerer fløj med Atlantic Airways i 2015, som var et rekordår for flyselskabet. Der var tale om en stigning i antal rejsende på 30.000 sammenlignet med 2014, da passagertallet var 237.000. Det svarer til en forøgelse på 13 procent. 


På generalforsamlingen i dag var bestyrelsen tilfreds med udviklingen, hvor Atlantic Airways fortsætter med at udvikle et stabilt rutenet med Færøerne som omdrejningspunkt og med billigere flybilletter.


- Vi holder den satte kurs og foretager nødvendige justeringer på vejen fremad. Årsresultatet er tilfredsstillende, når vi tænker på, at vi har sænket priserne, købt to nye helikoptere, og at et nyt fly er på vej ind i flåden. Sammenlagt er Atlantic Airways et veludrustet flyselskab, der er parat til at tage imod fremtidige udfordringer, konkluderer Niels Mortensen, bestyrelsesformand.


På generalforsamlingen trådte Søren Jespersen ud af bestyrelsen, efter han har været bestyrelsesmedlem i tre år. Han blev afløst af Fróði Magnussen, direktør i den færøske IT-virksomhed Formula.

  

Nyttige fremstød

Atlantic Airways ville med den nye strategi fra 2014 være en nyttig luftbro mellem Færøerne og omverdenen, der både gavner borgerne og erhvervslivet.


Billigere flybilletter og nye ruter er en del af planen, og siden sidste generalforsamling er mere end 100.000 enkeltbilletter – til en pris på under 1.000 kroner – sat til salg på rutenettet hele året. Prisen for en enkelt 779-billet er faldet til 699 kroner, og selskabet har ligeledes foretaget andre nedslag i billetpriserne. 


Ændringerne træder i kraft 1. september 2016, men allerede fra 1. marts 2016 var det muligt at bestille de nye billetter på nettet. Sammenlagt er der tale om sænkninger i billetpriserne med godt og vel 17 millioner kroner med det formål, at flere får mulighed for at flyve til en billigere pris. 


Atlantic Airways’ rutenet omfatter NORD-ruterne, Danmarks-ruterne og SOL-ruterne, som de rejsende har taget særdeles godt imod, hvor der flyves direkte fra Færøerne til sol og sommer i de varme lande. Sommeren 2016 flyver Atlantic Airways fra Færøerne til Kreta, Barcelona og Mallorca, og derudover bliver Gran Canaria nyt rejsemål i december og januar.   


På hele rutenettet er godt og vel 40 ugentlige afgange fra Færøerne i højsæsonen, og i lavsæson flyves der mere end 20 gange om ugen fra Færøerne ud i verden. Atlantic Airways sigter hele tiden efter at give Færøernes befolkning gode rejsetilbud, samt at flyselskabet ønsker at være med til at udvikle Færøernes turisme, da billige billetter tiltrækker flere udenlandske turister til Færøerne. 


Bestyrelsen i Atlantic Airways glæder sig over de kraftanstrengelser, som ledelse og personale lægger i flyselskabet hver eneste dag for vedvarende at yde en god service.

 

Med venlig hilsen

Atlantic Airways