Nedsat mobilitet

For at være sikker på at vi kan give dig den assistance du behøver på din rejse, må billetten og assistancen bestilles samtidig og senest 48 timer før afgang. Om du bestiller senere end dette, vil vi gøre vores bedste for at hjælpe dig. På denne side finder du information om de forskellige tjenester som vi tilbyder til passagerer med nedsat mobilitet. Venligst læs vores regler og vilkår.

Kan jeg rejse uden ledsager?
De allerfleste passagerer med nedsat mobilitet kan rejse uden ledsager med Atlantic Airways. For at opretholde sikkerheden til alle passagerer, inklusive passagerer med nedsat mobilitet, og for at undgå at en eventuel evakuering forsinkes, er det imidlertid enkelte rejsende, som må have en ledsager med sig på rejsen. Dette er et krav iht. undtagelsesbestemmelsen, som beskrevet i (EF) 1107/2006 paragraf 4.2.

For at rejse uden ledsager må den rejsende kunne:

- løsne sædebæltet

- iføre sig en redningsvest

- forlade sædet og komme til en nødudgang uden hjælp

- iføre sig oxygenmaske

- korrekt at forstå og rette sig efter kabinepersonalets sikkerhedsanvisninger (enten visuelt eller verbalt)

Ledsager
En assistent eller plejer er den person, der er ansvarlig for din komfort og dit velbefindende under ind- og udstigning, din generelle sikkerhed under flyvningen og den nødvendige hjælp ved evakuering. Ledsageren skal være mindst 18 år og sidde ved siden af dig.

Ledsageren kan ikke ledsage flere end en passager og må rejse på almindelig billet.

NB! Vort kabinepersonale må ikke løfte dig fra flysæde til kørestol, assistere dig på toilettet eller ved medisinering. De kan gøre enkle forberedelser til et måltid, men ellers ikke hjælpe dig med bespisning.

Gode råd vedrørende passagerer med nedsat mobilitet
For at give vores passagerer den bedst mulige hjælp, og i overensstemmelse med EU-forordning 1107/2006, skal vi have oplysninger om dine behov for assistance senest 48 timer før afgang, så vi kan informere de ansvarlige i lufthavnen om den nødvendige hjælp.

 

Spesielle krav og information om tjenesten som tilbydes

WCHC – Kabine

Passageren er ikke i stand til at bevæge sig selv. Der kræves kørestol til/fra flyet og passageren skal bæres op/ned ad trin og til/fra sædet. Der kræves ledsager booket i samme WCHC reservation.

WCHS – Trapper

Passageren er ikke i stand til at benytte trapper, men kan komme til/fra sædet. Der kræves kørestol til/fra flyet og passageren skal bæres op/ned ad trin.

WCHR – Rampe

Passageren er i stand til at benytte trapper og kan komme til/fra sædet ved egen hjælp. Der kræves kørestol til/fra flyet.

Syn/hørehæmmede

For at sikre at vi er i stand til at give rigtig assistance, venligst informer os om du er syn- eller hørehæmmet. Hos Atlantic Airways er din førerhund velkommen i kabinen uden ekstra omkostninger. Fortæl os, hvis du planlægger at rejse med din førerhund. Passagerer, som er både blinde og døve, må rejse med en ledsager.

Elektrisk kørestol

På grund af begrænset kapasitet, må passagerer som ønsker at rejse med en elektrisk kørestol købe sin billet og assistance gennem +298 34 10 00.

Elektriske kørestole med syreholdige eller wet batterier skal sendes som fragt.

Oxygen

Hvis du har brug for ilt til og fra dit fly eller ombord på selve flyet, må du medbringe din egen uden ekstra omkostninger. Ilt kan medbringes som indchecket bagage eller som håndbagage.

Hvis du medbringer din egen ilt, skal du reservere dette før flyvningen og informere Atlantic Airways om antallet af cylindere du medbringer.

Vægten af iltbeholderen må ikke overstige 5 kg. Beholder og eventuel regulator skal være stødabsorberende, så de ikke ved et uheld frigør indholdet ved stød eller slag.

Bemærk: Flydende ilt er ikke tilladt ombord på flyet.

Følgetjeneste (MAAS)

Vi vil gøre vores bedste for at kunne tilbyde denne tjeneste til passagerer med nedsat mobilitet, som trænger assistanse på flypladsen og til flyet (f.eks. ældre passagerer, passagerer som er afhængige af krykker og andre passagerer med nedsat mobilitet). Denne assistanse må bestilles via vores kontaktsenter.