Børn som rejser alene

Vi sørger for dit barn under hele rejsen.

Nogle gange kan det være nødvendigt for børn at rejse alene. Atlantic Airways tilbyder derfor en assistanceservice, hvor vi sørger for barnet under hele rejsen.

Serviceydelsen tilbydes børn mellem 5 og 15 år. Børn 5-11 år skal gøre brug af denne serviceydelse, mens det er frivilligt for børn i alderen 12-15 år. Er dit barn mellem 5 og 11 år, og rejser barnet sammen med en anden person, som er mindst 16 år, behøver du ikke at bestille denne assistanceservice.

Bestil helst barnets rejse i god tid før afrejse for at være sikker på, at barnet får en bekræftet plads.

Vi opkræver et servicegebyr på DKK 250 pr destination for uledsagede børn.

Du skal udfylde et håndteringsdokument (Handling Advice). Det indeholder personoplysninger om dit barn, rejseruten og navnet på den person, som henter dit barn ved ankomsten samt underskrift af forældre/værge. Download eventuelt dokumentet, og udfyld det allerede nu. Download dokument

I lufthavnen skal du hjælpe dit barn med at check-in og aflevere bagagen. Du skal altid fremvise gyldig id-legitimation ved check-in uanset rejsemål, og du skal også forblive i lufthavnen, indtil flyet er lettet.

Dit barn får herefter hjælp af personalet gennem sikkerhedskontrollen, frem til gaten og ombord på flyet. Vel ombord hjælper personalet barnet til det rette sæde, holder opsyn med barnet under hele flyvningen og hjælper barnet af flyet ved ankomsten.

Ved ankomsten kan du ikke hente dit barn ude ved flyet. Personalet vil tage imod barnet ved flyet, sørge for eventuel bagage og gå gennem told- og paskontrol. Derefter overlades barnet til den fremmødte person (den voksne person som står på håndteringsdokumentet). For at sikre, at det er den rette person, skal personen, som henter barnet, fremvise gyldig id-legitimation.

Opstår der forsinkelse el. lign., får dit barn særlig opmærksomhed og hjælp. Vi sørger for, at du som forælder får alle oplysninger om alle ændringer. Dit barn efterlades aldrig uden opsyn. Hvis der ved afrejse er tvivl om, hvorvidt det er muligt at lande på destinationen (f.eks. tåge eller dårligt vejr), kan dit barn ikke rejse alene.